ВМРО - РУСЕ

Родолюбивата организация на Русе!!!

ВМРО-БНД пита русенци за приоритетите на Общината за 2011 г.


Нов интернет-референдум подготвят от русенската организация на ВМРО-БНД, съвместно с партньорите си от „Синята коалиция“. Повече средства за общинската програма „ин-витро“, ремонт на художествената галерия и детските ясли, проектиране и изграждане на подземни и надземни паркинги са сред идеите, за които русенци могат да гласуват, като приритет в гласуването на местния бюджет за 2011 година.
През 2009 година по инициатива на общинското ръководство на русенското ВМРО бе организирана среща с тогавашния председател на местния парламент Искрен Веселинов, на която бяха обсъдени варианти, чрез които да бъде ангажирано общественото внимание към разпределянето на средствата от общинския бюджет за тази година. Воеводите предложиха и разрешаването на три конкретни проблема в различни сфери на обществения живот, като най-голяма подкрепа в интернет-референдума, в който участваха над 3000 русенци, получиха свързването на квартал „Родина“ с булевард „Липник“ в района на „Кауфланд“ и ремонт на музея на „Баба Тонка“. Искрен Веселинов сподели, че ще се иска сметка на общинската администрация какво е свършено по тези предложения. Освен това сега се предлагат и нови 7 въпроса, за които според ВМРО-БНД и „Синята коалиция“, е нужно генерално разрешение и по стратегическо мислене вместо както до момента да се действа „на парче“. Допитването до гражданите се осъществява чрез анкета, която вече е поместена на почти всички русенски информационни сайтове – www.ruse-news.com ; www.Rusenews.eu ; www.accent.r.bg ; www.ruseinfo.net ; като предложения се приемат и в клубовете на ВМРО, СДС и ДСБ в Русе. Ето и идеите:
Увеличаване на средствата по програмата „Ин-витро” на общината.
Ремонт на художествената галерия.
Проектиране и изграждане на подземни и надземни паркинги.
Ремонт на детските ясли с бюджетни средства.
Проектиране и изграждане на велоалеи.
Приют и трапезария за социално слаби граждани.
Жилища за млади семейства.
Друго
Представените в анкетата идеи са примерни, като към тях ще бъдат прибавяни и други, които всеки може да предложи. Предложението, събрало най-много гласове, ще бъде внесено на заседанието на Общинския съвет, на което ще се обсъжда бюджета на общината за тази година и ще бъде предложено за финансиране от съветниците на „Синя коалиция” и „ВМРО-Гергьовден-ССД”.

Няма коментари: